Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз с наденица и доматен сос

Ориз с наденица и доматен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ориз с наденица и доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • наденица - 500 г
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 7 - 8 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите, задушете ги в олио. Прибавете ориза, позапържете и добавете нарязаната на парчета наденица. Посолете и поръсете с черен пипер.

Залейте с 2.5 ч.ч. вода и сварете, докато оризът поеме водата. Изсипете в чиния за сервиране и дръжте на топло. Задушете доматите и чесъна в олиото.

Посолете, поръсете с черен пипер и с този доматен сос залейте ориза. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: