Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с ориз и доматен сос

Леща с ориз и доматен сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Леща с ориз и доматен сос1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 3 1/2 ч.ч. (350 г)
  • ориз - 1 1/4 ч.ч. (250 г), дребнозърнест
  • Доматен сос
  • лук - 1 глава, на ситно
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 1 кг, обелени на ситно
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл_
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се вари около 30 мин. Оризът се вари в подсолена вряща вода около 15 мин., докато омекне.

Доматеният сос: Лукът и чесънът се запържват около 5 мин. Добавят се доматите, държат се на котлона около 10 мин. Осолява се и се поръсва с черния пипер.

Във всяка една чиния за сервиране се разпределя по пласт от лещата и пласт от оризът, като се редуват. Върху най-горния пласт се слага от доматения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: