Пържени еклери с ром

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържени еклери с ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
20 бр.
"Йо-хо-хо и двойна порция пържени еклери с ром"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 мл
  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • олио
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и маслото в съд на котлона да заврат. След кипването, добавете наведнъж цялото брашно и бъркайте енергично, докато се оформи гладко тесто, което се отлепя от дъното и стените.

Свалете от котлона и оставете да се охлади напълно.

След това добавете едно по едно яйцата, като бъркате след всяка с дървена лъжица. Долейте рома и отново разбъркайте.

Шприцовайте тестото на еклери с дължина 10 см. Ако не разполагате с шприц, пускайте топки от тестото в олио и ги изпържете.

Поднесете пържените еклери със захар или сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: