Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с крем от извара и ананас

Торта с крем от извара и ананас

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Торта с крем от извара и ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • блатове - 2 бр. готови
  • желатин - 20 г
  • вода - 150 мл
  • извара - 300 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • сметана - 250 г
  • ананас - 10 шайби (от консерва)
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне. Изварата се смесва със сметаната, пудрата захар и се разбива до крем с миксер.

Желатинът се нагрява, докато се разтвори, и се добавя в сметановата смес. Ананасите се режат на парченца и се добавят в сметановата смес. Оставя се за 15 минути.

Във форма за торта се слага хартия за печене, така че да покрие и стените.

Слага се единият блат, отгоре се излива кремът и се покрива с втория блат. Оставя се за 6 часа в хладилника. Вади се, отстранява се хартията, поръсва се с ванилова захар и с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: