Новогодишен портокалов кейк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
31/12/2014
"Пухкав портокалов кейк, с който смятаме да започнем годината, за да ни е хубава и сладка "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се омекналото масло, солта и бакпулверът. Добавя се брашното и се омесва меко тесто. Оставя се за 30 минути в хладилника.

Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар. В края на разбиването се добавя оцетът. Крушата се обелва, реже се на резени. Портокалите се обелват и се разделят на парченца.

В тава, намазана с мазнина, се слага тестото и се заглажда. Пече се 15 минути на 220 градуса. Отгоре се слагат портокаловите парченца и резените круша. Покрива се с белтъци и се пече още 20 минути. Сервира се студен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар