Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Новогодишен портокалов кейк

Новогодишен портокалов кейк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Новогодишен портокалов кейк2 / 2
31/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Пухкав портокалов кейк, с който смятаме да започнем годината, за да ни е хубава и сладка"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • оцет - 2 капки
  • портокали - 2 бр.
  • круши - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се омекналото масло, солта и бакпулверът. Добавя се брашното и се омесва меко тесто. Оставя се за 30 минути в хладилника.

Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар. В края на разбиването се добавя оцетът. Крушата се обелва, реже се на резени. Портокалите се обелват и се разделят на парченца.

В тава, намазана с мазнина, се слага тестото и се заглажда. Пече се 15 минути на 220 градуса. Отгоре се слагат портокаловите парченца и резените круша. Покрива се с белтъци и се пече още 20 минути. Сервира се студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: