Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Беларуски пирог с извара и малини

Беларуски пирог с извара и малини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Беларуски пирог с извара и малини1 / 2
13/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • извара - 500 г
  • сметана - 100 г
  • захар - 100 г
  • малини - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото се реже на парчета с нож и се добавя брашното така, че да се получат трохи. Яйцето се смесва със захарта, добавя се брашното с маслото и се замесва тесто. Оставя се в хладилника за половин час.

Изварата се разбива с миксер. Смесват се яйцата, захарта, ванилията и сметаната и се добавят към изварата.

В тавичка, намазана с мазнина, се слага тестото и се оформят стенички. Плънката се слага върху тестото, отгоре се разпределят малините. Пече се 45 минути на 180 градуса. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: