Ментова панакота

Ментова панакота

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Ментова панакота1 / 2
02/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Тортите и сладкишите не са зле, но опитвали ли сте ментова панакота - завладяваща е"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със студеното мляко. Когато набъбне, се разтваря на бавен огън. Ментата се измива и се накъсва на листенца. Няколко листенца се оставят за украса, останалите се нарязват на ситно.

Сметаната се кипва със захарта на бавен огън. Сваля се от котлона и се добавя настърганата кора на лимона. Похлупва се с капак и се оставя за 20 минути.

Нарязаната мента се смесва с 2 супени лъжици от сметаната. Тази смес се добавя към сметаната и се разбърква. Добавя се желатинът с млякото и се разбърква внимателно.

Сместа се претрива през ситно сито. Разпределя се в малки стъклени чаши и се оставя за 2 часа в хладилника. Сервира се, украсена с ягоди и ментови листенца.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: