Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Пирог с круши и канела

Пирог с круши и канела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пирог с круши и канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • канела - 1 и ½ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сметана - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • круши - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта на пяна. На порции се добавя сметаната. Брашното се пресява заедно със содата, бакпулвера и канелата. Брашнената смес се добавя в яйчената и се разбърква добре.

Крушите се обелват и се нарязват на резени, като се отстранява сърцевината. Сокът от лимона се изцежда и с него се напръсква силиконова форма за печене или тава, намазана с мазнина.

Крушите се нареждат, така че да се застъпват. Заливат се внимателно с тестото. Пече се 45 минути на 180 градуса. Охлажда се половин час и се обръща върху чиния. Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: