Домашни брускети с шарена сол

Домашни брускети с шарена сол

cvetomiracvetomira
Новак
13
42
107
04/01/2015
"Брускетите не са нищо повече от препечени филийки хляб или франзели, ето и рецептата за тях"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 139
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • франзела - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на филийки, които имат дебелина около 0.5 см. Подредете ги в широка тава една до друга, полейте с малко зехтин отгоре и поръсете със сол и шарена сол.

Обърнете ги и повторете процедурата от същата страна.

Пъхнете ги да се изпекат до апетитен загар в загряна на около 220 градуса фурна.

По подобен начин може да приготвяте и крутони за супи.

Готовите брускети може да гарнирате отгоре с различни плънки и дипове, както и с нарязани ситно и овкусени зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар