Пиле яхния по селски

Тонко
Тонко
Новак
06/10/2017
"Днес ще ви предложим тази лесна селска манджа, с която ще си оближете пръстите"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 903
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото и сложете да се задуши в мазнината и малко вода. Добавете с него и нарязания лук.

След това добавете брашното и червения пипер. Долейте вода и като заври, добавете нарязаната ситно пиперка с обелените и нарязани на парчета домати.

Оставете ястието да ври на тих огън и посолете. Финално поръсете с нарязания магданоз.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Цветанка Цветанова
добавих и морков :)
0
1
Ivo
Ivo
06.09.2016 21:17
Липсва дафиново листче, 1-2 зърна бахар и толкова чер пипер, щипка захар.
Брашното се разтваря в студена вода и тогава се прибавя, за да не става на бучки.
Може да се замести с нишесте.Нишестето не променя вкуса....1-2 скилидки нарязан чесън, правят ястието по пикантно. По желание може да се добави и лют червен пипер.
Не видях сол в рецептата.
Тонко явно си новак..... Изв.
Снимката не е на тази рецепта !!!
18
3
Джемиле Чешлиева
Всеки го приготвя по различен начин.
3
3
Наталия
Наталия
18.05.2016 20:19
Към тази яхнийка накрая се добавя и чесън, а пиперката трябва да е печена. Може да се сложи и съвсем малко ориз вместо брашно
8
4