Варена пшеница (Ашуре)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
17/01/2015
"Не просто варено жито, а ароматно ашуре - любимият десерт на Ной "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 980
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ашуре

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пшеницата, след което я накиснете във вода за няколко часа. Сложете я да се свари в същата вода на тих огън.

Отделете 2/3 от пшеницата, претрийте я през цедка и залейте с отварата от варенето. Сложете получената каша да заври и добавете размитото с малко студена вода нишесте, захарта.

Добавете и останалата 1/3 пшеница и варете на слаб котлон до сгъстяване. Накрая разбъркайте със стафидите и розовата вода.

Разпределете ашурето в купички поръсете с натрошено орехови ядки и канела.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар