Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Бериани - ориз с месо и зеленчуци

Бериани - ориз с месо и зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бериани - ориз с месо и зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Има ориз с месо и зеленчуци, има и Бериани - опитайте и открийте десетте разлики"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. Басмати
  • царевица - 1/2 ч.ч. замразена
  • грах - 1/2 ч.ч. замразен
  • моркови - 2 броя
  • червени чушки - 2 броя
  • чушки - 2 зелени
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • босилек - 4 - 5 листа
  • телешко месо - 500 гр телешко бонфиле, може пилешко
  • кедрови ядки - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сварете. Почистете телешкото от ципи и го нарежете на парчета. Оваляйте ги леко в черен пипер и го сложете да се запече равномерно на грил тиган до готовност.

Нарежете на ситни парченца червените, зелените чушки и морковите се измиват и се нарязават на ситно. Варете ги на пара за 5 мин, след което прибавете и замразената царевица и грах, измити само със студена вода. След 2 мин зеленчуците се отстраняват от огъня.

Загрейте в дълбок тиган зехтина и добавете нарязания лук, телешкото, зеленчуците и сварения ориз. Оставя се на котлона за 10 минути, като се бърка периодично. Сервирайте Бериани с нарязан на ситно босилек и кедрови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: