Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с яйца и сирене

Солен пай с яйца и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Солен пай с яйца и сирене1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Сочен и ефектен пай с яйца и сирене - приготвя се много лесно"

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакетче краве
  • маргарин - 125 г, може и масло
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • ким - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте киселото мляко със содата и оцета и разбийте отделно мекото масло с маргарина. Добавете киселото мляко и започнете да добавяте постепенно пресятото с бакпулвера брашно.

Трябва да се получи тесто със средна твърдост, което се разделя на 2 топки. Разточете кора от едната топка с по-големи размери от тези на тавата.

Сложете в намазнената тава, като краищата трябва да останат извън стените. Отгоре добавете разбитите яйца с натрошеното сирене.

Покрийте отгоре с другата разточена на 5-6 мм кора, разрязана на ленти с ширина около 2 мм. Кръстосайте лентите отгоре, така че да образуват ромбове. Прищипете им краищата с долната кора, намажете с разбито яйце и поръсете с ким.

Соленият пай се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: