Начин на приготвяне
Хубаво почистете рибата, измийте, нарежете на шайби и осолете. Оставете я така 1 час, като я поръсите със подправка за риба.
Обелете картофите и нарежете на големи кубчета. Лука, моркова и чушките също нарежете на по-едри кубчета, а доматите обелете и минете на ренде или пасирайте.
На дъното на гювечетата сложете първо картофите, моркова, чушката и граха. Добавете олио и сложете от подправките, наредете във всяко по 2 филенца, ако са от по-едра риба, а ако са малки сложете по няколко.
Полейте с доматите или доматен сок и по малко вода, но да не се обливат, защото с капаците се задушават и водата не извира. Най-отгоре сложете по една люта чушка. Печете на умерена фурна след като ги извадете поръсете с магданоз.