Пикантна тиква по индийски

Марина НордМарина НордНовак1219
03/02/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 018
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • куркума - 2 ч.л.
  • къри - 2 ч.л.
  • червен пипер - 4 ч.л. лют
  • олио - 2 ч.ч.
  • морска сол - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се разрязва на две, семената се отстраняват. Тиквата се реже на резени заедно с кората.

Пуска се във вряща вода за 10 минути. Отцежда се и се охлажда. Морската сол се смесва с кърито, куркумата и червеният пипер.

Добавя се олиото, разбърква се добре и с тази смес се намазват добре парченцата тиква. Слагат се в буркани, затварят се хлабаво с капачки и се оставят на топло за 3 дни.

Всеки ден бурканите трябва да се разтръскват. На четвъртия ден тиквата се сервира като предястие или гарнитура. Съхранява се в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар