Народни наденици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Народни наденици
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
160 мин.
Общо
160 мин.
"Българинът обича народните неща и това е още един вкусен повод за народна любов"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 част крехко и 1 част тлъсто
  • лук - 3 глави
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - смлян
  • чубрица - на вкус
  • люти чушки - 2 - 3 сушени и смлени
  • бульон - 1 ч.ч. от кости
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една част мазни свинско и 1 част крехко се смилат 2 пъти през машинка за месо. На всеки 2 кг месо добавете 3 глави предварително нарязан и запържен лук, сол, пипер, кимион и чубрица на вкус. Добавете и 2-3 счукани сушени и люти пиперчици и чаша бульон от месо.

Сместа се обърква много добре и се оставя да престои за 1 нощ. На следващия ден се пълнят тънки черва. Наденичките се завързват и се пускат във вряла вода. След завиране ги извадете и отцедете. Окачете ги да съхнат.

Така приготвените наденици са много вкусни печени или пържени с гарнитура от салата от кисело зеле, картофена салата, бобена салата или туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Направих я и естествено се получи.Хареса я цялото семейство.Благодаря за рецептата.
07.02.2021 15:14
Румен
Румен
В домашната наденица най-важни са подправките.Аз добавям ким и чимен.Придобива един вкус на луканка или на пастърма.
09.09.2015 10:22