Ябълкови понички

Ябълкови понички

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
10/11/2020
"Понички, но не какви да е, а ябълкови - вкусни, като библейско изкушение"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 581
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и с помощта на тел го разбийте с яйцата и захарта.

Добавете солта, лимоновата кора, брашното, сметаната и коняка и разбивайте до получаване на хомогенна смес.

Ябълките се почистват от семките с помощта на специален уред без да се разрязват. Нарежете ги на колелца дебели около 1 см.

Загрейте олио в голяма тенджера до 180 градуса. Всяко кръгче ябълка се потапя добре в тестото с вилица и внимателно се пуска в сгорещеното олио.

Поничките се запържват до златисто от двете страни, като внимателно се обръщат с решетъчна лъжица.

Готовите ябълкови понички отцедете върху хартия.

Смесете канела и пудра захар и поръсете поничките и ги сервирайте със сладко от череши.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
02.08.2016 17:23
Обожавам тези понички, аз бих им добавила кафява захар вместо пудра захар, само че трябва да се добави докато са топли. Стават чудесни
0
0
няма име
няма име
04.08.2013 13:43
Бла-бла..ябълкови понички. Просто панирани ябълки...
1
0
31731
31731
10.04.2012 10:00
На снимката не са американски палачинки! Някои от нас дори са си и правили американски палачинки и имат нагледен пример, че не изглеждат точно така. Тези бухти са една от любимите на семейството ми рецепти:)
0
1