Ябълкови понички

Ябълкови понички

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Ябълкови понички1 / 2
10/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви20 мин.
Общо45 мин.
Порции15
"Понички, но не какви да е, а ябълкови - вкусни, като библейско изкушение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и с помощта на тел го разбийте с яйцата и захарта.

Добавете солта, лимоновата кора, брашното, сметаната и коняка и разбивайте до получаване на хомогенна смес.

Ябълките се почистват от семките с помощта на специален уред без да се разрязват. Нарежете ги на колелца дебели около 1 см.

Загрейте олио в голяма тенджера до 180 градуса. Всяко кръгче ябълка се потапя добре в тестото с вилица и внимателно се пуска в сгорещеното олио.

Поничките се запържват до златисто от двете страни, като внимателно се обръщат с решетъчна лъжица.

Готовите ябълкови понички отцедете върху хартия.

Смесете канела и пудра захар и поръсете поничките и ги сервирайте със сладко от череши.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: