Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ябълкови понички с бира

Ябълкови понички с бира

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Ябълкови понички с бира
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
15/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектните ябълкови понички се правят с бира и не позволявайте на никого да ви убеди в противното"

Необходими Продукти

  • зелени ябълки - 3 бр. (около 500 г)
  • брашно - 250 г + 100 г за овалване
  • царевично брашно - 30 г
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • захар - 6 с.л. + 100 г за овалване
  • канела - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • тъмна бира - 330 мл тип Гинес
  • олио - 1.5 л (за пържене)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на панировката, като разбиете яйцата в купа. В друг съд смесете бакпулвера с брашното и добавете на части при яйцата, докато се смесят напълно.

Налейте тъмната бира в сместа. Добавете царевичното брашно, захарта и 1 ч.л. канела.

Консистенцията на панировката трябва да е плътна и гъста.

Обелете и почистете вътрешността на ябълките с уред, без да ги разполовявате.

Нарежете плодовете на шайби с дебелина от 1/2 см.

Оваляйте ябълките първо в брашно, а след това потопете в панировката.

Изпържете поничките в силно нагорещено олио.

Смесете захар и канела и овалвайте горещите ябълки в сместа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: