Осолена финландска салака

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
44
08/02/2015
"Водката и виното си имат общ приятел - тази осолена салака "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 069
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • салака - 1 кг финландска риба
  • морска сол - на 1 кг риба 2 ч.ч. сол
  • горчица - 1 с.л.
  • кристална захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л. бял или уиски
  • олио - 1 с.л. растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме рибата за 24 часа. Изплакваме я от солта и правим сос от останалите продукти.

Отделяме филенцата на рибките и заливаме със соса. Сервираме с препечени филийки и водка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар