Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Супа с тиква и пушена треска

Супа с тиква и пушена треска

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Супа с тиква и пушена треска1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Смело съчетание от аромати и вкус, който ще ви плени"

Необходими Продукти

  • лук - 1 средна глава
  • тиква - 700 г почистена и нарязана
  • треска - 200 г пушено филе
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 3 стръка
  • картофи - 450 г
  • бульон - 750 мл пилешки
  • шери - 125 мл сухо
  • прясно мляко - 150 м
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера и задушете чесъна, лука и целината за 10 минути. Добавете нарязаните тиква и картофи. Сипете бульона, похлупете и варете около 25 минути. Сипете шерито, махнете от котлона и оставете супата да се охлади за 5-10 минути.

Пасирайте супата. Междувременно сложете рибата в тиган, сипете млякото с 3 с.л. вода и оставете леко да се вари. Сложете капака и оставете да се задушава за около 6 минути.

Махнете от котлона и извадете рибата от млякото. Нарежете треската на парчета. Сипете млякото и рибата в супата. Овкусете с черен пипер, поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: