Суши с пушена сьомга

Суши с пушена сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
14/02/2015
"Търпение, сръчност и ето тази рецепта - така ще приготвите суши за чудо и приказ"
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 742
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 175 г за суши
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • пудра захар - 4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кори нори - 2 бр.
  • сьомга - 60 г пушена
  • краставица - 1/4 нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза със студена вода много добре и го изсипете в тенджера с 300 мл вода. След като кипне водата, сложете капака и варете около 10 минути. Изключете котлона, но оставете ориза във водата.

В малък тиган загрейте оризовия оцет, пудрата захар и солта, докато захарта се разтопи. Смесете ориза с тази смес и го оставете да се охлади.

Сложете едната кора нори на бамбукова подложка за суши и сипете половината ориз, разпределете го така че в горния край да остане празно.

В най-близкия край сложете нарязаната сьомга и половината от нарязаната краставица. Навийте внимателно сушито и го нарежете. Повторете същото с другата кора. Сервирайте със соев сос и уасаби по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар