Пиле на грил с лайм

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16713790
18/02/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 2 бр. по 900 г
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • босилек - 1 с.л. пресен
  • лайм - 4 бр.
  • зехтин - 90 мл
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете бутчетата и крилцата на пилетата. Разрежете пилетата на две части и ги овкусете със сол, черен пипер и нарязан босилек. Сложете ги в чиния и ги поръсете с 2 с.л. зехтин.

Напръскайте ги със сок от 2 лайма. Покрийте ги и ги оставете да се мариноват в хладилник за поне 2 часа. Загрейте фурната на 190 градуса. Махнете пилетата от маринатата и ги изпечете до златисто в грил тиган, който е намазнен с 1 с.л. зехтин.

Сложете запечените пилета в тава, поръсете с оставащото олио и запечете за около 25 минути в загрятата фурна. Нарежете оставащите 2 лайма и ги сложете отгоре на пилетата.

Поръсете ги с малко захар ги сложете под горещ грил за няколко минути колкото да се карамелизира захарта.

Прехвърлете готовите пилета в чиния за сервиране. Загрейте останалата марината от печенето и поръсете месото.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар