Начин на приготвяне
Измийте обезкостената плешка и я подсушете. Нарежете праза на ситно, добавете ситно нарязания пресен лук и сложете в микровълновата за 3 минути, докато омекнат.
Смесете горчицата, настърганата портокалова кора, сол и черен пипер на вкус. Добавете праза и лука и разбъркайте до получаването на хомогенна смес, с която напълнете плешката и зашийте.
Сложете агнешкото в микровълновата и пуснете на пълна мощност за около 25-30 минути, след което го извадете, отделете отцедените сокове, покрийте с алуминиево фолио и оставете за 10-15 минути да се задуши.
В това време смесете брашното с портокаловия сок, ябълковия сок и сладкото, разбъркайте добре и сложете в микровълновата на пълна мощност за 4-5 минути. Разбъркайте и оставете настрана, за да се смесят ароматите.
Преди сервиране подгрейте соса за 1-2 минути. Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.