Панирана риба с копър

MarianaMarianaДжедай7720
19/02/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 706
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 600 г филе от морски език или друг вид бяла риба
  • брашно - 300 г
  • нишесте - 60 г
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 160 мл студена
  • копър - 60 г пресен
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бял пипер
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте половината брашно и го смесете с нишестето и солта. Добавете водата и бъркайте до получаването на гладка смес. Оставете панировката да втаса около 60 минути.

Рибата се нарязва на правоъгълни парчета със страни 10х5 см. Те се овалват в пресния копър.

Непосредствено преди готвене поръсете сместа със содата и разбъркайте добре. Останалото брашно сложете в широка купа. Подправете го със сол и бял пипер.

Оваляйте овкусените рибни филенца последователно в брашното, а след това и тестената смес. Пържете по 2-3 минути от всяка страна до получаването на хрупкава коричка.

Извадете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина, гарнирайте с лимон и поднесете топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар