Пълнена гъска

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнена гъска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Тази рецепта разкрива всички тънкости за приготвянето на най-вкусната пълнена гъска"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр. + вътрешностите ѝ
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • кардамон - 1/2 ч.л. почистен от шушулки
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • булгур - 100 г или ориз
  • кисели краставички - 2 бр.
  • бекон - 60 г
  • гъби - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • зелен лук - 3 стръка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните дреболии на птицата заедно с нарязаните лук, праз, гъби се запържват в малко мазнина. Добавете след това нарязани бекон и булгура/ориз.

Добре объркайте, долейте около 100 мл топла вода и овкусете със малко соев сос и подправките. След като оризът набъбне, снемете от котлона и добавете ситни нарязаните кисели краставички.

Напълнете гъската с плънката и зашийте. Сложете я да се вари в тенджера с вода за около 15 минути. След това е прехвърлете в тава, която сте намазнили, намажете я с малко размит в мазнина червен пипер, долейте вода в тавата и завийте с фолио.

Печете пълнената гъска около 2 часа в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: