Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гулаш»Свински гулаш по сегедински

Свински гулаш по сегедински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свински гулаш по сегедински2 / 2
01/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Уникален гулаш с кисело зеле - падне ли ви, не се дърпайте, а голяма купа си сипете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • кисело зеле - 800 г
  • свинска мас - 80 г
  • лук - 3 глави
  • сметана - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно, месото се реже на едри кубчета. Половината мас се загрява и в нея се запържва месото.

Отделно се загрява останалата мас и в нея се запържва лукът. Добавя се зелето, нарязано на тънки ленти и се задушава 25 минути на бавен огън.

В тенджера се редуват пластове зеле и месо, като помежду им се поръсва сол, червен и черен пипер. Задушава се 30 минути на бавен огън, като 2 минути преди свалянето от котлона ястието се залива с разбитата сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: