Руски палачинки с парено тесто

Марина НордМарина НордНовак1219
05/05/2015
"Това си е рецепта 2 в 1 - хем за парено тесто, хем за вкусни палачинки "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 129
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се смесва с яйцата, солта, захарта и половин чаша вода. Добавя се брашното и се разбърква, за да няма бучки.

Содата и се залива с останалата вода, която предварително е кипната. Веднага се добавя към тестото, разбърква се и се оставя за 20 минути.

Добавят се 7 супени лъжици олио и се разбърква. Пържат се палачинки в сгорещен тиган, който се маже с мазнина. Сервират се, като се поливат с мед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар