Френски понички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Френски понички2 / 2
25/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Едно не можем да отречем - бива ги французите като стане дума за сладки изкушения"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • канела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън.

Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно разбъркване. Прибавете и другото яйце и разбийте до получаването на гладко тесто.

Загрейте олиото в дълбок тиган и с лъжица гребвайте и запържете поничките. Наредете ги на кухненска хартия, за да се абсорбира от мазнината. Сервирайте поничките, поръсени с канела и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Харесват ми! Сполучлива рецепта!
10.11.2021 04:28
Kiril
Kiril
Поничките са страшни,само един съвет,не ги правете с лъжици защото няма да приличат изобщо на това което е показано и ще ви станат големи като мекици,по-скоро използвайте шприц.Много вкусна и бърза рецепта.
17.11.2015 01:32