Заек с домати и балсамов оцет

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14885
25/02/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на парчета, оваляйте ги и набързо ги запържете в зехтин. Подредете парчетата в намазнена тава и ги залейте със доматено-балсамов сос.

За соса: Нарежете лука и го запържете заедно с чесъна. Нарежете доматите и ги добавете в тигана, подправете с куркумата, розмарина, солта, черния пипер и запечените семена от резене.

Добавете балсамовия оцет и оставете соса да ври на тих огън, докато се посгъсти.

Залейте заека и го изпечете за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. След двадесетата минута от печенето може да полеете заека с още 2-3 с.л. балсамов оцет.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар