Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Вегетариански гювеч с кашкавал

Вегетариански гювеч с кашкавал

MarianeMariane
Джедай
5611k
Вегетариански гювеч с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1.4 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 6 с.л.
  • кашкавал - 250 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • сметана - 75 мл (може и овче кисело мляко)
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си огнеупорна тава с диаметър 25 см. Намажете дъното ѝ с масло. Обелените и нарязани на кубчета картофи и скилидките чесън се заливат с вода и се варят около 15 минути на умерен огън.

След това се отцеждат внимателно, връщат се на огъня и се изсушават при непрекъснато бъркане още 2-3 минути. Намачкват се на пюре заедно с маслото, овкусяват се със сол и черен пипер.

Към полученото картофено пюре добавете 70 г настърган кашкавал, ситно нарязания лук, сметаната и яйца. Разбийте, докато стане пухкаво.

Изсипете половината смес в тавата, отгоре поръсете със 100 г настърган кашкавал. Изсипете и останалата смес, поръсете с останалия кашкавал и печете 10 минути в предварително загрята на 180 г фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: