Пикантни свински ребърца

ЕфросияЕфросияДжедай301
13/09/2010
"Вкусни, крехки и топящи се в устата ребърца приготвени в специална марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 641
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 2 кг
  • вода - 175 мл + още 220 мл
  • оцет - 75 мл винен
  • кетчуп - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч. ябълков
  • сос уорчестър - 1/3 ч.ч.
  • горчица - 1/4 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч. кафява
  • чили - 1 ч.л. сос
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си голяма тава, поставете ребратза и ги залейте с 175 мл вода, смесена с винения оцет. Покрийте тавата с фолио и ги сложете да се пекат за 45 минути. След това махнете фолиото, намажете ребърцата със сосовете.

Всички останали продукти се смесват, слагат се да кипнат и се оставят да къкрят за около час на слаб огън.

Загрейте грил, намажете ребърцата със соса от едната страна и ги сложете към реотаните с нея да се запекат за 8 минути. След това намажете другата страна и ги обърнете да се запекат и така.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Уникална рецепта ще я направя дано се получи точно така.
0
0