Торта от моркови с портокалова глазура

MarianaMarianaДжедай7720
27/02/2015
"Всичко, което сте чували за тортата от моркови - вярно е - вълшебно вкусна, много свежа и най-важното - лесна за приготвяне "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 530
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе правоъгълна тава с размери 33 на 22 см. Намажете дъното с малко масло и го поръсете с брашно.

В дълбока купа смесете брашното, захарта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче. Размесете ги добре. В друг съд разбийте яйцата на пищна пяна, а след това добавете и олиото.

Постепенно добавете брашнената смес и разбийте до получаването на еднородна маса. Време е да сложите стафидите и морковите, които сте настъргали на ситно ренде.

Така приготвеното тесто се пече около 60 минути в предварително загрята на 180 г фурна.

За приготвяне на глазурата трябва да разбиете крема сиренето със сметаната. Постепенно се добавя захарта, портокаловата кора и канелата. Налейте портокаловия ликьор разбъркайте и декорирайте тората.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар