Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Торта от моркови с портокалова глазура

Торта от моркови с портокалова глазура

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Торта от моркови с портокалова глазура2 / 2
27/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Всичко, което сте чували за тортата от моркови - вярно е - вълшебно вкусна, много свежа и най-важното - лесна за приготвяне"

Необходими Продукти

  • за тората
  • брашно - 300 г
  • захар - 410 г
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 250 мл
  • стафиди - 140 г
  • моркови - 650 г
  • за портокаловата глазура
  • сирене - 225 г крема
  • сметана - 2 с.л. разбита
  • пудра захар - 110 г
  • портокали - 2 с.л. кора
  • канела - 1/2 ч.л.
  • портокалов ликьор - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе правоъгълна тава с размери 33 на 22 см. Намажете дъното с малко масло и го поръсете с брашно.

В дълбока купа смесете брашното, захарта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче. Размесете ги добре. В друг съд разбийте яйцата на пищна пяна, а след това добавете и олиото.

Постепенно добавете брашнената смес и разбийте до получаването на еднородна маса. Време е да сложите стафидите и морковите, които сте настъргали на ситно ренде.

Така приготвеното тесто се пече около 60 минути в предварително загрята на 180 г фурна.

За приготвяне на глазурата трябва да разбиете крема сиренето със сметаната. Постепенно се добавя захарта, портокаловата кора и канелата. Налейте портокаловия ликьор разбъркайте и декорирайте тората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: