Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с портокалова глазура

Кейк с портокалова глазура

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кейк с портокалова глазура
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Правилото е - горчиво кафе - сладък и много ароматен кейк"

Необходими Продукти

  • масло - 60 г, стайна температура
  • захар - 180 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 125 мл стайна температура
  • портокалов сок - 60 мл, прясно изцеден
  • портокал - около 1 с.л. кора от 1
  • ванилия
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 160 г
  • сол - 1 щ.
  • орехи - 80 г цели ядки ненатрошени
  • ГЛАЗУРА
  • портокалово сладко - нарязано на парченца + сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Кейкова форма намаслена, леко набрашнена и дъното покрито с хартия - 28/13 см.

С миксер се разбива маслото за около 1 мин и се добавя захарта на порции. Разбива се до побеляване. Едно по едно се добавят яйцата, прясното мляко, портокаловата кора и сок, ванилията, солта.

Пресява се брашното с бакпулвера и се добавя на две порции. Разбърква се до хомогенна смес. Накрая се добавят орехите и се разбърква с шпатула.

Сместа се изсипва в кейкова форма. Пече се на 170-180 градуса за около 30-35 мин.

Глазура: Портокаловото сладко, нарязано на кубчета, се поставя върху кейка и се залива с малко от сиропа.

Източник: Йоли

Забележка: Ползвала съм гръцко портокалово сладко, което съм нарязала на парченца, тъй като плодовете са цели. Захарта в кейка съм я намалила на 150 г и е напълно достатъчна.

Прекрасен, свеж, ароматен кейк на портокали точно за закуска с горчиво кафе преди Великден.

Кейкът с портокалова глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Много съблазнителна и свежа рецепта!
18.04.2017 23:23
1
Покажи всички подкоментари