Начин на приготвяне
Почистете свинското от мазнини или ципи. Овържете го с дебел конец.
В плитък съд смесете солта мащерката и дафиновия лист и оваляйте в тях месото. Приберете го за 2 часа на студено.
Загрейте олиото и запечатайте месото от всички страни. Прехвърлете го в огнеопурен глинен съд, а в мазнината от пърженето сложете едро нарязания лук и чесъна.
Задушете зеленчуците 5-6 минути. Налейте бирата и захарта, разбъркайте добре и оставете да клокне на котлона. Залейте с нея свинското месо и го печете 1 1/2 часа в предварително загрята на 150 г фурна.
Извадете свинското месо в затоплена чиния, а сосът от печенето прехвърлете в тиган и кипнете. Постепенно добавете маслото, което предварително сте разбили с брашното. Бъркайте до получаването на гъст сос и свалете от котлона.
Поднесете свинското, нарязано на филийки, обилно полято с ароматен сос.