Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки крилца по кантонски

Пилешки крилца по кантонски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки крилца по кантонски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Още за тънкостите при приготвяне на най-вкусните крилца на фурна ще научите тук"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 900 г
  • сос хойсин - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • шери - 1 с.л.
  • сос - 2 ч.л. чили с боб
  • кафява захар - 2 с.л.
  • оцет - 2 ч.л. винен
  • кашу - 50 г
  • зелен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса няколко минути преди печенето. Смесете хойсин соса, соевия сос, сусамовото олио, чесъна и джинджифила. Добавете шерито, бобения чили сос, оцета и захарта в малка тенджерка с 6 с.л. вода.

Кипнете сместа и махнете от огъня. Наредете крилцата в тавичка и ги намажете с горната смес. Покрийте с фолио за печене и ги запечете за 25 минути. Махнете фолиото и ги запечете за още 5 минути. Намалете фурната на 190 градуса.

Поръсете крилцата с нарязаното кашу и зеления лук. Върнете ги във фурната и запечете за 5 минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: