Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Ориз на тиган»Китайски ориз по кантонски

Китайски ориз по кантонски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Китайски ориз по кантонски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1-2
"Забравете за заглавието, съсредоточете се върху вкуса, който е великолепен!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • колбас - 100 г салам + 100 г шунка
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в 5 чаши вряща подсолена вода. Отцедете го и го оставете да изстине. Накълцайте лука, нарежете на дребно салама и шунката и ги запържете в мазнината.

Разбийте яйцето и го прибавете към колбасите, като бъркате непрекъснато. Прибавете ориза с малко соев сос и оставете ястието на слаб огън, докато започне да къкри. Поднесете самостоятелно или като гарнитура към птиче месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Atanas Valkov
Atanas Valkov
Изпробвах рецептата и е много добра.Може да се усложни с малко фантазия мапример + сладко кисел сос
25.02.2013 23:38