Пиле със зелени маслини в тажин

MarianaMariana
Джедай
561
758
2k
09/03/2015
"Магьосникът в Арабската кухня ще ви помогне да приготвите най-вкусното пиле с екзотичен аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене95 мин.
Общо110 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте или смелете семената кимион, добавете джинджифила, рас ел ханут, шафран и стрийте старателно. Добре почистеното и подсушено пиле се натрива от всички страни с подправките и се запържва директно в тажина в малко олио.

Добавят се едро нарязаният лук и пръчката канела. Продуктите се пържат за 3- 4 минути, след това се посоляват, поръсват се с нарязан магданоз и се долива вода до ръба на съда.

Когато течността кипне, котлонът се намалява на средно положение и ястието се задушава около 60 мин., като от време на време се обръща.

Пилето се изважда в чиния отцежда се и се обвива в алуминиево фолио, за да не изстине. Кората на лимона се нарязва на тънки лентички и заедно с маслините се слагат в бульона от варенето на пилето.

Кипва се и се вари 10-ина минути. Пилето се връща обратно, оставяте ястието да клокне и сте готови да го поднесете.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар