Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Пържено кьопоолу със зелени маслини

Пържено кьопоолу със зелени маслини

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пържено кьопоолу със зелени маслини
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • прясно мляко - 40 мл
  • маслини - 10 - 15 бр. зелени
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и чушката запичаме на котлон, така че след като ги запарим леко, малко по-късно да можем да ги обелим.

Доматът най-лесно се бели, като се пусне във вряща вода за около минути и след това се полее с ледена такава. След като сме изпекли и обелили зеленчуците, ги пасираме и добавяме разбитите яйца, сиренето, майонезата и прясното мляко.

Сипваме мазнината в тиган и запържваме всичко заедно. Маслините нарязваме и добавяме 2-3 минути преди да свалите ястието от котлона. Може да се поднесе с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за идеята, не съм правила кьопоолу с яйца и домат, харесвам рецептата
10.07.2016 11:10
1