Карфиол с масло

MarianaMarianaДжедай7720
11/03/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр. твърдо сварено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният карфиол се накъсва на цветчета и се накисва в подсолена вода за около 30 минути. След това се изплаква и се вари в подсолена вода до омекване.

Свареният карфиол се отцежда и се прехвърля в чиния за сервиране. Украсява се с нарязаното на кубчета яйце и се залива със смес от сгорещено масло и галета.

Поднася се гореща като гарнитура на месни ястия или самостоятелно.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар