Безглутенова шоколадова торта

29/07/2015
Костадин
отКостадинНовак3
"Шоколадово вълшебство без грам глутен, какво повече може да искате от една торта?"
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 224
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За основата
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • масло - 9 с.л.
  • черен шоколад - 510 г (52%)
  • яйца - 6 бр.
  • За ганаша
  • сметана - 1 ч.ч.
  • черен шоколад - 230 г (52%)
  • малини - за гарниране
  • боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази торта е подходяща за хора на безглутенова диета или алергия към глутен. А за почитателите на шоколада е истинско изкушение.

Водата и захарта се сваряват на сироп. Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня и към тях се добавя сиропът.

Сместа се охлажда леко и към нея се добавят яйцата. Сместа се изсипва във формата за печене, застлана с хартия за печене на дъното и страните.

Пече се на водна баня за 40 минути на 150 градуса, като водата за водната баня е добре да е вряла.

Тортата се оставя да се охлади добре във формата за печене. Махнете хартията за печене от дъното и страните и обърнете на обратно във същата тава, в която сте я пекли.

Направете ганаш, като стопите шоколада и сметаната на водна баня, докато получите гладка и лъскава смес. Залейте тортата с ганаша и декорирайте с плодовете. Оставете да престои в хладилника за една нощ.

За да я извадите от формата, използвайте горещ нож и го прокарайте по краищата. Винаги режете торта с топъл нож, като просто го потопите в вряла вода за няколко секунди.

Приятен апетит! подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Красимира
Красимира
13.05.2015 17:39
Уникааааалнаааа е! Да помоля автора за още безглутенови рецепти?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв