Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе в прясно мляко на скара

Пилешко филе в прясно мляко на скара

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пилешко филе в прясно мляко на скара
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г от бут
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимони - 30 мл сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на пилешките пържоли и леко ги изтънете с чукче. Сложете ги в плитък съд и ги залейте с прясното мляко. Оставете ги да се мариноват за 3-4 часа в хладилник.

Загрейте скарата. Отцедете пържолите от млякото, овкусете ги със сол и черен пипер и ги изпечете за по 4-5 минути от всяка страна.

Поднесете топли, полети с лимонов сок и с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Поправете се, моля! :D Заглавието ли,.... рецептурата ли?!..... :D " пилешко месо - 800 г от бут" или пилешко филе, защото определено има разлика?! ...
В случая аз използвах филе - получи се сочна и вкусна пържола!
03.06.2017 23:16