Кюнефе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пожелаваме ви успешен и спокоен ден с този неустоимо вкусен сиропиран сладкиш. Турските десерти са световноизвестни, а кюнефето има особено място сред тях"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 100 г
  • сирене - 100 г моцарела или др. вид незряло сирене
  • масло - 50 г
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително направете захарен сироп от посочените продукти, като финално ароматизирате с ванилия и лимонова кора.

В неголям тиган добре намажете с масло дъното и стените. Натрошете половината кадаиф и хубаво го притиснете към дъното на съда, за да прилепне плътно.

Отгоре накъсайте на малки парченца част от моцарелата или друг вид свежо и неузряло сирене. Добавете малко масло и притиснете внимателно останалия натрошен кадаиф - гледайте да покриете хубаво моцарелата и да я притиснете.

Загрейте на слаба степен котлона и сложете тигана с десерта. След като добие златист загар отдолу, използвайте чиния или друг тиган, за да го обърнете да се изпече и то другата страна. Преди това почистете съда и отново го намажете с масло.

Залейте кюнефето с охладения захарен сироп. отгоре може да поръсите с натрошени ядки - орехи, шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка: