Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Домашни фалафели

Домашни фалафели

MarianeMariane
Джедай
5611k
Домашни фалафели2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Почитателите на пикантната ориенталска кухня вече потриват доволно ръце, а на останалите ще кажем само - опитайте и няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г сух
  • вода - 1 литър
  • булгур - 3 - 4 с.л
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 5 с.л. ситно нарязан
  • кориандър - 5 с.л ситно нарязани листа пресен
  • кимион - сложих 1 ч.л смлян
  • кориандър - 1 с.л. смлени зърна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л. пълнозърнесто
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте зърната с нахут със студената вода и оставете да се накисват цяла нощ. На следващия ден отцедете добри и пасирайте в блендер.

Прехвърлете ги в купа, добавете смлените зърна нахут, булгур, ситно нарязания лук, пресования чесън, бакпулверът и наситнените зелени подправки. Омесете добре и оставете за 30-40 минути в хладилник.

Към сместа добавете брашното, а ако стане прекалено гъсто, може да добавите съвсем малко вода.

С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца и отново ги оставете за 30-40 минути в хладилник. Приплескайте и изпържете до готовност в маслена баня. Отцедете излишната мазнина върху домакинка хартия и поднесете с арабски питки, хумус, салата по избор и сос Тахини..

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: