Френски кралски палачинки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
23/03/2015
"Според историците това е била любимата закуска на Луи XIV, Луи XV, Луи дьо Финес, Луи Пастьор и Наполеон. Нашата също"
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 523
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със солта и с половината захар. Добавя се млякото и постепенно се сипва брашното.

Сместа се оставя да почине половин час и след това се добавят разбитите на сняг белтъци и ванилията.

От сместа се приготвят палачинки в загрят тиган, намазан с масло. Поръсват се с останалата захар и се запържват още веднъж в загрят тиган, докато се карамелизират.

Готовите палачинки се поръсват с пудра захар и се сервират.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радомира Михайлова
И така, първо да кажа, че ако се направят правилно стават нещо божественярско. Но имам една критика към рецептата...
Как според вас с 80 гр захар ще направите всичко? Слагате половината захар при жълтъците и със останалите искате да направите белтъчен сняг, че даже да ви остане и за карамелизиране :D Всеки който е правил белтъчен сняг знае,че на белтък отиват около 3 с.л. (това е около 30 гр.) Та ако следвате рецептата няма как да ви се получи. Палачинките стават крехки и въздушни...печете ги с повечко масло и ги правете на по малък кръг от размера на тигана ви за да ги обръщате по-лесно...и печете на не твърде силен котлон за да не прегарят преди да са готови за обръщане.
И без карамелизирането стават мнооого вкусни!
0
0