Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Картофи с бекон по немски

Картофи с бекон по немски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Картофи с бекон по немски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средно големи
  • бекон - 300 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете леко в мазнината нарязаните бекон и лук. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки филийки.

Изсипете ги при бекона, притиснете с лъжица, захлупете с капак и ги оставете да се пържат. Когато се зачервят от едната страна, обърнете ги с помощта на чиния, за да могат да се запържат и от другата страна.

Поднесете картофения омлет със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: