Царевична пита с чушки

MarianaMariana
Джедай
561
769
2k
30/03/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 262
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата с киселото мляко. Смесете двата вида брашна, пресейте ги с бакпулвера и солта, добавете захарта и ги разбъркайте добре.

Яйцата се разбиват в дълбок съд и към тях постепенно се добавя киселото мляко и брашнената смес. Чушките се почистват и нарязват на малки кубчета.

Половината чушки и царевицата се разбъркват с брашнената смес, добавя се 3/4 от разтопеното масло и ситно нарязаният лук. Сместа се обърква добре и се изсипва в тавата, намазана с останалото масло.

Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и сирене, слагат се останалите чушки и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар