Испанска картофена салата

MarianaMariana
Джедай
561
758
2k
31/05/2015
"Ола! Искате ли испанска салата и няколко безплатни уроци по испански?"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 000
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - около 700 гр
  • бекон - 8 резена , накълцан и запържен
  • ябълка - 1 бр. малка
  • лук - ¼ ч.ч. накълцан червен
  • оцет - 1/3 ч.ч. бял винен
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки , накълцани
  • маслини - 60 г обезкостени нарязани черни
  • сол - на вкус
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги кипнете с подсолена вода, докато омекнат леко, но не са напълно сварени. Нарежете ги на средни кубчета и ги наредете на дъното на тава.

Размесете продуктите за маринатата, докато получите хомогенна смес, с която залейте картофите. Приберете за 30 минути в хладилник, разбъркайте и оставете още 30 минути на студено.

Преди поднасяне поръсете с накълцаната на дребно ябълка, бекона, маслините и лука.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар