Агнешка супа с лапад

MarianaMariana
Джедай
561
747
2k
11/04/2015
"Какво му отива най-много на агнешкото ли - ами зелено, като пресен лапад и една гладна компания, която да оцени подобаващо крайния резултат "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 418
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на дребни парчета. Лукът се нарязва на ситно, а морковите, целината и и картофите на по-едри парчета. Лападът се почиства много добре и се нарязва на ивици.

Залейте агнешкото месо с 2 л студена вода, кипнете и сложете 1 ч.л. сол. Десетина минути след кипенето добавете ситно нарязания лук. Варете до омекване на месото.

В тиган загрейте маслото и добавете брашното. Запержата за 1-2 минути при непрекъснато бъркане, след което добавете нарязаните моркови и целина. Пържете 1-2 минути, свалете от котлона и разредете с 1-2 чирпака от месния бульон.

Сложете запръжката при месото и лука, разбъркайте добре и добавете картофите. Варете супата до омекването на картофите.

Сервирайте супата с половин или четвърт твърдо сварено яйце и лъжица сметана.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентина Станкова
А какво се случва с лапада?
0
0